Jelenlegi hely

Teleki Blanka halálának (1862. október 23.) 155. évfordulója alkalmából emlékfutás

Párizs – Székesfehérvár útvonalon
2017. október 14 – 21.

Iskolánk nevelési programjában fontos szerepet kap névadónkra való emlékezés. A tavaly év tavaszán intézményünk fennállásának 140. és Teleki Blanka születésének 210. évfordulójára váltófutással emlékeztünk meg. Teleki Blanka szülőházától indultunk a Partiumban levő Hosszúfalú (Satulung, Románia) községből, és 500 km futás után érkeztünk meg az iskola udvarára. A programban 24 futó és 12 kísérő kerékpáros vett részt. Végül Székesfehérvár határától több százan csatlakoztak hozzánk, hogy együtt tegyük meg az utolsó kilométereket. A staféta nagy sikert aratott.

Ezért fogalmazódott meg bennünk, hogy teljessé tegyük a megemlékezést, szervezzük meg a váltófutást a párizsi sírtól iskolánkig. Erre idén Teleki Blanka halálának 155. évfordulója ad alkalmat.

2017. október 14-én, szombaton délben ünnepélyes keretek között indul a staféta a montparnasse-i temetőből és október 21-én, szombaton ér Székesfehérvárra. Minden távra várjuk a csatlakozókat, de különösen a befutónál.

A közös futáshoz várjuk:

  • Bakonycsernye és Súr között, Székesfehérvártól 42,2 km-re levő csatlakozási ponton maratoni távra 8 órakor
  • Bodajk és Fehérvárcsurgó között 21 km-re a céltól, félmaratoni távra 10 órakor
  • Iszkaszentgyörgyön a körforgalomnál az utolsó 10 km-re 11 órakor
  • Székesfehérváron az Új Csóri úton a Kertész csárdánál 6 km-es távra 11.30-kor
  • a Palotai út körforgalom felőli végénél, a buszmegállónál 3 km-es hosszra 11.45-kor
  • a Zichy liget Mészöly utcai sarkánál az utolsó 1 km-es futásra 11.50-kor

vagy

  • az iskola udvarán 12 órakor kezdődő fogadáson

A futáshoz kérjük, regisztráljon, hogy tudjuk a jelenlevők létszámát. Több lehetőségből is lehet választani.

  • Regisztráció 3000 Ft támogatás befizetésével a többi csatlakozási ponton, határidő október 16. Regisztráció és részvétel. Határidő nincs, regisztráció akár az indulási helyen is. Támogatást nem kérünk, csak a részvételt. Lehetőleg iskolai, vagy iskolához kötődő pólót viseljen!

Regisztrálni e-mailben (telekifutas@gmail.com) a név és a csatlakozási pont megadásával lehet. A pénzt be lehet fizetni kp, osztályfőnököknél, egy-egy borítékba téve és névvel ellátva. De átutalással is lehet a Teleki Blanka Gimnázium Tanulóiért Alapítvány számlájára: 10402908-29018233-00000000. A megjegyzés rovatba a csatlakozási pontot vagy a szakasztámogatást írja be!

Különleges támogatási formára is szeretném felhívni a figyelmét!A útvonal 166 közel 10 km-es szakaszból áll. Ezek mindegyikére kiírtuk a támogatás lehetőségét. Azok akik vállalják minimum 5000 Ft befizetését, az egy-egy szakasz támogatójaként fog megjelenni a honlapunkon, illetve a tervezett könyvben.

 

tehetseg.hu