Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

HAGYOMÁNYOS RENDEZVÉNYEINK

GÓLYATÁBOR
Annak érdekében, hogy a bejövő osztályok minél előbb megismerjék egymást és az osztályfőnökeiket, valamint képet kapjanak a diákéletről, augusztus végén két napot töltenek a diákönkormányzattal és a végzősökkel a Balaton mellett. Ismerkedés, játékos vetélkedők várnak a gólyákra.
SZIVARAVATÓ
Szeptember végén kerül sor a szivarvetélkedőre, amelyet a diákönkormányzat és a végzősök közösen szerveznek az új diákok számára. Ezt követi a "gólyaeskü", melynek letételével végérvényesen is telekis diákká válnak a gólyák.
TELEKIS NAPOK
A DÖK legnagyobb szabású rendezvénye, minden évben decemberében/novemberében kerül rá sor. Két napig a diákság veszi át az iskola irányítását, több helyszínen zajló programokkal, neves előadókkal, népszerű rendezvényekkel. Közben zajlik egy nemes versengés a végzős osztályok között a királyi címért. Ennek érdekében már egy héttel korábban beindul a kampányolás. A program nem titkolt célja a demokrácia gyakorlása, mely minden évben nagyon sok próba elé állítja a résztvevőket.
SZALAGAVATÓ
Minden évben ünnepélyes keretek között feltűzzük végzős diákjainkra a szalagot, mellyel felavatjuk őket az érettségihez. Minden osztály külön műsorral készül erre az alkalomra, az előző év sikeres előadásaiból szemezgetve, szüleiket és tanáraikat hívják meg az eseményre.
SÍTÁBOR
Évtizedes hagyományokkal rendelkező sítáborunkban az oktatás szakképzett testnevelők vezetésével, sí- és snowboard csoportokban zajlik, ahol a kezdők és haladók egyaránt fejlődhetnek. A nappali sportolást esti elméleti és gyakorlati foglalkozások egészítik ki, így a tanulók minden területen elsajátíthatják a szükséges technikákat. A tábor jó hangulatú, felejthetetlen élményeket nyújt a résztvevőknek, akik visszatérve büszkén számolnak be az elért eredményeikről.
TAVASZKÖSZÖNTŐ
Áprilisban tartjuk a gimnázium kulturális bemutatóját, válogatva az előző év sikeres előadásaiból. Egy egész estés előadás keretében megmutatjuk szüleinknek és tanárainknak, milyen produkciókkal arattunk sikereket városi és országos versenyeken. Ezen az előadáson bemutatkozik iskolánk énekkara, kamarakórusai, zenekarok, szólóénekesek, vers- és prózamondók valamint a színjátszó kör is.
BALLAGÁS

Az év egyik legmeghatóbb és legünnepélyesebb eseménye, amelyen végzős diákjaink búcsút vesznek iskolájuktól. Május elején, ünnepi öltözetben, virágokkal és tarisznyával a vállukon vonulnak végig az iskola folyosóin, miközben a fiatalabb évfolyamok és tanáraik sorfala kíséri őket. A ballagási beszédek és a meghitt pillanatok mellett a diákok közösen felidézik a legszebb iskolai élményeiket. Az ünnepség után a családokkal és barátokkal együtt közös fotók és búcsúzkodás zárja le életük ezen fontos szakaszát.

TEREPGYAKORLAT

Terepgyakorlataink helyszíne 7. évfolyamon a Bakonycsernye melletti Kisgyón környéke, 9. évfolyamon a Mórhoz közeli Vértes Tábor. A programokon a tanulók növény és állatfajokkal ismerkednek meg , ill. mikroszkóp segítségével történő növényvizsgálatokat végeznek. Fakultatív lehetőségként műszeres terepgyakorlatokat is meghirdetünk, melyen emberélettani és környezetvédelmi vizsgálatokat, méréseket is végezhetnek a jelentkező diákok.