Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

Tudományos Diákkör (tdk)

Iskolánk a város és a régió közoktatási palettájának meghatározó szellemi műhelye. Intézményünk kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, a tehetségek felfedezését. Ennek egyik színtere a Teleki TDK, mely 2008 óta programokat szervez olyan diákok számára, akik a tudományok iránt érdeklődnek. Lehetőséget teremtve a tananyagon túlmutató ismeretszerzésre, önálló kutatások elvégzésére. Az elmúlt évek során számos olyan diákkal büszkélkedhetünk, akik a gimnazista évek alatt is eredményesen szerepeltek innovációs versenyeken, majd az egyetemi tanulmányaik alatt korán bekapcsolódtak a felsőoktatási TDK munkájába és szép eredményeket értek, érnek el azóta is.

2012 óta heti rendszerességgel (szerda 15 óra) megrendezésre kerülő „Teleki TDK” Tudományos Diákkör foglalkozásainak célja a tudományok népszerűsítése, az érdeklődő diákok bevonása az önálló kutatómunkába, valamint felkutatni azokat a pályázati és mentorálási lehetőségeket, melyek által biztosított a diákok fejlődése. 

A város középiskolásai számára is nyitottak a foglalkozások.  

A 2023/2024. tanévben diákjaink lelkesedését és motiválását egy nagyszabású rendezvény, a “TDK Feszt” volt hivatott erősíteni. A TDK Feszt-en neves kutatók, szakemberek, doktoranduszhallgatók és jelenlegi és volt diákjaink tartottak előadásokat a természettudományok, a jog- és társadalomtudományok, a humán, a műszaki tudományok és a közgazdaságtudomány témaköreiből. A programot szeretnénk évente megrendezni, s lehetőséget adni a város és a régió középiskolásainak, hogy részt vegyenek a TDK Feszten. ezen a régió középiskolásait is bevonni a TDK munkájába.  

A programokról, eseményekről tájékozódni lehet: 

 

OLVASÁS

 

Lévayné Egyházi Piroska TDK mentortanár 

A 2024/2025-ös tanév diákvezetősége: Kovács-Bordás Bálint, Gyarmati Márton, Novák Péter 

Részvételi szándék jelzése: 

 

tdk.telekiblanka@gmail.com