Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

Angol munkaközösség

‚One sees clearly only with the heart. Anything essential is invisible to the eyes.’

(Antoine de Saint – Exupéry: The Little Prince) 

 

A munkaközösség egyik legfontosabb törekvése, hogy a tanulási-tanítási folyamat mind a színvonal, mind az alkalmazott módszerek és a felhasznált tananyagok tekintetében alkalmazkodjon az Európa Tanács idegennyelv-oktatásra vonatkozó ajánlásaihoz. Éppen ezért legfőbb feladatunknak tekintjük az igényes, minőségi oktatómunka végzését. 

Fontos célul tűztük ki a tanulók kommunikatív kompetenciájának fejlesztését, amely magába foglalja mind a négy kommunikatív készséget: olvasott szövegértés, hallott szövegértés, íráskészség, beszédkészség. Elengedhetetlen, hogy a nyelvhelyességet sokféle, szövegkörnyezetbe épülő feladattípus, autentikus forrás felhasználásával fejlesszük, úgy, hogy a tanuló tudjon ismert témakörben, szóban és írásban információt cserélni, szöveget megérteni és létrehozni, ugyanakkor képes legyen nyelvtudását szinten tartani és érdeklődési területéhez igazodva fejleszteni. 

A közép- és emelt szintű angol nyelvi érettségi vizsgára, a közép- és felsőfokú nyelvvizsgákra és a különféle nyelvi versenyekre történő felkészítés mellett arra törekszünk, hogy a tanulók elsajátítsák az önálló nyelvtanuláshoz szükséges stratégiákat, nyelvtudásuk segítségével képesek legyenek informálódni más országokról, kapcsolatot tudjanak kialakítani és ápolni más anyanyelvűekkel. A nyelvtudás, mint eszköz segítségével nyitottabbá váljanak a világra, látókörük szélesedjen, szemléletük bővüljön. 

MUNKAKÖZÖSSÉGÜNK TAGJAI

Béresné Rodler Krisztina

angol nyelvtanár
Iskolánk dolgozója: 1995

Borsosné Papp Ágnes

olasz nyelv és irodalom szakos tanár, okleveles matematikatanár
Iskolánk dolgozója: 2015

Dr. Gajda Péterné Kárász Erika

angol - magyar - orosz szakos középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója: 2012

Enyedi Emese

angol nyelv és irodalom, magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója: 2002

Erős Beatrix Judit

angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár, szakvizsgázott pedagógus, okleveles mediátor, osztályfőnök
Iskolánk dolgozója: 2009

Fűsz Anita

angol szakos középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója: 2019

Grieve Judit

angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója:

Kurucz Tamás

angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója: 2016

Szerencsés Dóra Brigitta

angol nyelv és irodalom szakos tanár, angol nyelv és irodalom - cseh nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár
Iskolánk dolgozója: 2021