Jelenlegi hely

Gólyatábor

2018. augusztus 29-30., Siófok

Annak érdekében, hogy a bejövő osztályok minél előbb megismerjék egymást és az osztályfőnökeiket, valamint képet kapjanak a diákéletről, augusztus végén két napot töltenek a diákönkormányzattal és a végzősökkel a Balaton mellett. Ismerkedés, játékos vetélkedők várnak a gólyákra.

Gólyatábor beszámoló

A 2017/18. tanévben augusztus 25-26-án Balatonlellén került megrendezésre a telekis gólyatábor. Az új osztályok megismerkedhettek egymással, a végzős osztályokkal, és néhány kísérő tanárral, valamint betekintést nyerhettek a telekis diákéletbe.

A 150 résztvevő reggel 8 órakor gyülekezett a székesfehérvári vasútállomáson. Itt a gólyák névtáblát és egységes karszalagot kaptak. A vonaton a diákönkormányzat tagjai feladatokat osztottak ki a végzősökkel társalgó gólyáknak. A hosszú vonatút után, a diákok megérkeztek Lellére és felkeresték a part menti szálláshelyüket. A szállás elfoglalását követően, gólyák és a végzősök egyaránt kivonultak a szállás és a partközti focipályára, ahol megkezdődött a gólyatánc betanítása. Végzősök, gólyák és a DÖK tagjai is csatlakoztak, hogy elsajátítsák az idei táncot. Ezt követően egy közös ebéd után, a színdarabok begyakorlásán és az ismerkedésen volt a hangsúly. A végzős és gólya osztályok nevetve láttak neki egymás nevének megtanulásához, így a csapatépítő játékok után, már összekovácsolódva élvezhették a Balaton langyos vizét. Fürdés után megszólalt a gólyatánc zenéje, ami azt jelentette, hogy mindenkinek táncolnia kellett, a zene végeztével pedig az osztályok elmentek vacsorázni, majd a maradék időben tovább folytatódott az ismerkedés: mindenki gyakorolta a saját színdarabját a végzősök segítségével. Közös tánc és éneklés várta az új telekiseket, kialakult az esti tábori hangulat. Az éjszaka folyamán megszólalt a gólyatánc zenéje, az udvaron pedig egy közös hajnali torna várta a gólyácskákat, a királyjelöltjeikkel együtt. Reggeli után a gólya osztályok közös vetélkedőn vettek részt, ahol a pénteki nap folyamán szerzett ismeretségükre volt szükségük. Az eredményes vetélkedő után vízibomba csata, és egy közös fürdés zárta a programot. A strandolást már csak egy gyors pakolás követte, ami után a telekis diákok visszaindultak a pályaudvarra.

A székesfehérvári vasútállomásra visszatérve, a gólyatábor lezárásaként egy flashmob keretében utoljára, fáradtan, de jó kedvvel eltáncolták a résztvevők a gólyatáncot. 

Én, mint résztvevő, nagyon élveztem, habár izomlázzal a lábamban tértem haza szombaton.

Pákozdi Benedek 9.c

tehetseg.hu