Jelenlegi hely

DÖK

A Teleki Blanka Gimnázium diákönkormányzata

Alulról szerveződő öntevékeny csoport.

Fő feladata az iskola diákságának érdekképviselete valamint programok szervezése.

Felépítése: a negyvenkét tagú gimnáziumi DÖK csoportba minden osztályból két tagot delegálhat 7-13. évfolyamig minden tanulóközösség. A negyvenkét tagú DÖK csoportot egy választott elnök irányítja, az elnök munkáját három –szintén demokratikusan választott-alelnök segíti. A főbb döntéseket többségi szavazat útján hozza a testület. A DÖK munkáját egy pedagógus segíti.

A 2018/2019-es tanév DÖK vezetősége:

  • Kiss Katinka (11.a) elnök
  • Hederics Bálint (11.a) alelnök
  • Molnár Szimonetta (9.a) alelnök
  • Uley Olga (11.c) alelnök

A DÖK munkáját segítő pedagógus: Béresné Rodler Krisztina és Erős Beatrix

DÖK gyűlést minden héten kedden 14.30- 15.30-ig tart a diákönkormányzat, melyen minden tag megjelenésére számítunk!

DÖK munkaterv a 2018/2019-es tanévre:

Az idei tanévben tervezzük, hogy alkalmanként előadásokat szervezünk a diákokat érdeklő témákkal kapcsolatban.

Terveink között szerepel egy jótékonysági gyűjtés szervezése is.

Lehetőség szerint minél gyakrabban bekapcsolódunk a Városi Diáktanács által szervezett programokba.

DÖK-ös csapatépítő beszámoló

2018. december 13-án került megrendezésre a DÖK-ös csapatépítés, mely szervezésében a DÖK, a „Rejtélyek városa” városi nyomozáson vett részt, majd egy közös vacsorával zárta a napot a Rosetta étteremben.

A program délután 2 órától kezdődött a Rosetta étterem előtt. Itt sorsolással 5 fős csapatokra bontották szét a DÖK-ösöket, majd a minden csapatra véletlenszerűen jutott egy a háromféle rejtély közül. Mindegyik történetben egy gyilkosságot kellett földeríteni. Egy borítékban kaptunk instrukciókat, hogy megfejthessük: feladatsort; térképet, illetve néhány feladatlapot. Ezekkel fölvértezve a csapatok elindultak, hogy megtudják mik is voltak a gyilkosságok körülményei.

Az idő szorított minket, ugyanis mindössze kettő óra állt rendelkezésünkre. Bár hideg volt, de ez közel sem szegte kedvünk. Az egész belvárost besétáltuk.

Az egész programot a Rosettában fejeztük be, ahol egy dobozban megtaláltuk a megoldásokat, így leellenőrizhettük sikeres nyomozók voltunk-e. A vacsora kellemesen telt, finom étel mellett, jóhangulatúan beszélgettünk az elmúlt év DÖK-ös eseményeiről és a következő évben előttünk állókról.

Molnár Szimonetta Lúcia 9.a, Mráv Martin 9.c

tehetseg.hu