Jelenlegi hely

„Pénzre váltható tudás” Pénzügyi projektnapot tartottunk 2017. június 1-jén

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola a tanév elején csatlakozott a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatához. A Pénz7 hangulatos és tanulságos órái, a Részfényfutam  Tőzsdejátéka után egy sikeres pályázat eredményeképp az ország másik öt iskolája mellett  2017. június 1-jén került sor nálunk a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. „Pénzre váltható tudás” kihelyezett  pénzügyi projektnapjára.

A rendezvény keretében két interaktív tanórát a pénzügyi tervezés témájára fordítottunk, melyen rövid elméleti bevezető után a diákok csoportmunkában készítették el a pénzügyi tervét egy fesztiváli hétnek, jogosítványszerzésnek, angliai nyelvtábornak és az egyetemi tanulmányok első félévének. Az ezt követő nyilvános pódiumbeszélgetésen a helyi származású Blahalouisiana együttes énekesnője Schoblocher Barbara, és gitárosa Mózner László, Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott  tagja valamint Heincz Barnabás a 11C osztály diákja meséltek zsebpénzről, takarékoskodásról, pénzügyi tervezésről Garami Gábor zenész, rádiós műsorvezető kérdéseire válaszolva.

A projektnapot a résztvevő diákoknak szervezett online kvíz show zárta. Ezen iskolánk 220 ezer forintot nyert. A pénzügyi nevelésre fordítható támogatást az iskola alapítványa kapta.

tehetseg.hu