Jelenlegi hely

Vörösmarty Színház 2017/2018-as évad, Teleki, Bringa bérlet

TELEKI BÉRLET

 • 1. előadás: 2017. október 12. csütörtök 19.00 óra
  A Pál utcai fiúk (zenés játék)
 • 2. előadás: 2018. január 10. szerda 19.00 óra
  Isten pénze (musical)
 • 3. előadás: Fosse: Halál Thébában

 • 4. előadás: 2018. április 10. kedd 19.00 óra
  Murakami: Kafka a tengerparton (mágikus történet)
 • 5. előadás: 2018. május 15. kedd 19.00 óra
  Brecht: Jóembert keresünk (zenés színmű)

ISMERTETŐ

A Pál utcai fiúk

Grund, gittegylet, einstand – ki ne ismerné ezeket a fogalmakat? Ki ne tudná, ki az a NEMECSEK ERNŐ – így, csupa nagybetűvel! Molnár Ferenc szívbemarkoló regényéből Grecsó Krisztián készített új színpadi változatot, a dalok a Dés−Geszti szerzőpáros remekművei. A Pál utcai fiúk a sajátunk, egy olyan érzékeny történet, melynek zenés változata tartalmas kikapcsolódást ígér az egész családnak, hiszen a fiatalokat és a felnőtteket is egyaránt megszólítja és magával ragadja.

Isten pénze

Charles Dickens szívet melengető meséjéből, a Karácsonyi énekből készült musical már több mint két évtizede varázsolja el a magyar nézőket. Főhőse egy sivár lelkű, morózus idős milliomos, aki szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van. Csakhogy fel kell ébrednie, és rá kell jönnie, hogy egész addigi élete egy rémálom volt, és hogy az igazi gazdagság és boldogság az Isten pénze: a szeretet.

A Veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkciója.

Jóembert keresünk

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A kiszemelt próbakő egy szegény utcalány. Vajon képes-e arra, hogy önzetlenül jó legyen akkor, amikor körülötte mindenki önző módon, az utcalányt kihasználva saját boldogulását keresi? Ki segít neki ebben? Az Istenek? Brecht összetett, érzelemgazdag zenés meséje sohasem volt időszerűbb, mint világunkban.

Halál Thébában

Halál Thébában az Oidipusz-trilógia lenyűgöző kortárs színpadi átirata. Jon Fosse, a világhírű norvég drámaíró esszenciává sűríti a történetet, és mindvégig fenntartja a pattanásig feszülő izgalmat. A darab érzelmeket kifejező tűpontos dialógjainak és Horváth Csaba egyedi mozgásszínházi világának találkozásából egy költői, érzéki előadás születik a Kozák stúdióban.

Kafka a tengerparton

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. 

A tizenöt éves Kafka Tamura elszökik tokiói otthonukból, hogy elmeneküljön apja szörnyű oidipuszi átka elől. A gyengeelméjű Nakata úr nem tud írni-olvasni, de beszél a macskák nyelvén és képes fordítani az emberi sorson.  Kafka és Nakata története összefonódik. Álom és valóság, végzet és mítosz. Semmi sem az, aminek látszik.  Ki vagyok én? Elmenekülhetek-e a sorsom elől, vagy a génjeimben ketyeg, mint egy időzített bomba? 

tehetseg.hu