Jelenlegi hely

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium Vegyes Kara

A kórus 1994-től Auth Ágnes karnagy irányításával működik. Az itt éneklő lányok 10-11-12. évfolyamosok (a fiatalabbak a gimnázium Egynemű Karának tagjai, innen nőnek bele a vegyes karba). A fiúk már akár 7. osztályos koruktól énekelhetnek itt, ha már van megfelelő tenor vagy basszus hangjuk és főleg, ha van kedvük!

Az énekkar minden évben részt vesz az Éneklő Ifjúság hangversenyeken. Idén 13. alkalommal lettek „Az év kórusa”. Ez a megtisztelő elismerés 2009-ben és 2012-ben a vegyes kar Fiú Karának is kijutott.

Évek óta tanulnak a fiúk önálló darabokat, sokáig „csupán” a Fejér Megyei Diáknapokon mérették meg magukat: 2009-ben övék lett a Szólóének, Kamarakórus kategória „Kategória-díja”.

Rendszeresen megjelennek a keszthelyi Helikonon, 7 alkalommal nyertek arany minősítést: 2010-ben és 2012-ben a fiú kar is. 1998-ban és 2010-ben övék lett a vegyes kari „Kategória-díj”. Részt vettek a IV. és V. Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen, ahol mindkét alkalommal, legnagyobb örömünkre 2. helyezést értek el, Arany minősítéssel.

Külföldi szerepléseik közül emlékezetes az 1999-es gradoi „Isola del Sole” kórusverseny (Olaszország) 1. helyezése és a 2000-es linzi Kórusolimpia ezüst minősítése, de csodálatos élmény volt számunkra a 2006-os marosvásárhelyi koncert és a 2008-as franciaországi utazás, amikor is Tours-ban adtak önálló hangversenyt. Ugyancsak 2008-hoz kapcsolódik, hogy a székesfehérvári Mesterbérlet sorozat májusi koncertjén együtt szerepelhettek Virágh András orgonaművésszel és Buzás Aida Énekesnővel.

A kórus ezekért a szép eredményekért rendkívül hálás Szarka Andreának állandó zongora- és orgonakísérőjüknek és annak a támogató figyelemnek, amit intézményünk, a Teleki Blanka Gimnázium nyújt számunkra.

 

A Primavera Kórus közösségi szolgálatra várja kórusénekesi tapasztalatokkal rendelkező tanulók jelentkezését.

Próbáld ki magad egy felnőtt hangversenykórusban!

Vidám és színes közösségben – közhasznú szervezetben – énekléssel teljesítheted a közösségi szolgálatot.

/próbák a Teleki 3-as termében/

Szarka Andrea mentor

egyesületi tel.: 06-70-522-4727

e-mail: egyesulet@primavera.hu

web: www.primavera.hu

Szeretettel várja tagjainak sorába a volt telekis énekeseket a gimnázium Budai úti épületében működő Primavera hangversenykórus.

 

Képek a telekis kórus életéből:

1. Vegyeskar 2012.
2. Úton
3. Fiúkar 2012.
4. Az Eiffel-toronynál
5. Szarka Andrea tanárnő
 

tehetseg.hu