Jelenlegi hely

Igazgatói köszöntő

„A VILÁG AMELYBEN GYERMEKEINK ÉLNI FOGNAK,   NÉGYSZER GYORSABBAN VÁLTOZIK, MINT ISKOLÁINK.”
(Dr. William Dagett)

 

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük iskolánk honlapján.

Virtuális látogatásra hívjuk!

Egy 142 év patináját magán viselő, értékeihez, hagyományaihoz ragaszkodó intézmény nyitja meg kapuit Önök előtt. 

Gimnáziumunk megalapítása óta eltelt majd másfél évszázad alatt óriásit változott a világ, köszönhetően a kiemelkedő matematikusainknak, fizikusainknak, s nem kevésbé a kreatív feltalálóinknak: 127 éves az Eötvös-inga, 78 éve élethű a színes kép a televíziózásban, 66 évvel ezelőtt hozta meg a világsikert az első memóriával rendelkező számítógép, 40 éve védett a Rubik-kocka…  

Thomas Frey, aki a Google futurista előadója, azt mondja, a következő tíz év legmenőbb foglalkozásainak 60 százalékát még ki sem találták, tehát a mai általános iskolás gyermekek kétharmada felnőttként olyan munkát fog végezni, ami még nem is létezik! Bizony nem gondolták azok a régi X generációs telekisek sem, akik 30 éve  érettségiztek - de ne szaladjunk olyan sokat vissza az időben, elég csak a Z-ket említeni-, hogy webdesignerként, közösségimédia-menedzserként, UI/UX tervezőként, Big data elemzőként, Cloud szolgáltatási specialistaként, veszik fel majd „modernkori profikként” a 21. század fordulatszámát.

A diákjaink jövőjének meghatározó tényezője az lesz majd, hogy milyen intellektuális és érzelmi érettséggel lépnek ki a munkaerőpiacra; mely mértékben lesznek képesek az alkalmazkodásra, a csapatmunkára, vagy éppen a cégvezetői szerepre.

Nekünk, Telekis tanároknak az a feladatunk, hogy olyan kompetenciákkal ruházzuk fel tanítványainkat, melyekkel képesek lesznek mindig újat tanulni a folyamatosan változó környezettől.

A Telekiben tálentumból és kreativitásból napjainkban sincs hiány! Tehetségük Franciaországtól Kínáig, hazai vizeken régiós versenyektől országos kihívásokig maguk mögé utasítja kortársaikat.  Jól mutatják ezt eredményeink, melyekről örömmel és elismeréssel számolunk be honlapunkon.

Berke Tamás bioinformatikus 1985-ben fejezte be tanulmányait gimnáziumunkban.

Arra a kérdésre, hogy mit kapott az iskolától a következőket válaszolta: „…Rendkívüli környezetet egy fiatalember megérésére. Barátokat, emlékeket. Életemet meghatározó fordulatokat. Lehetőséget arra, hogy igazi tanáregyéniségektől tanulhassak. Mindazt, amit egy középiskola nyújthat!” (Teleki 125 éves Jubileumi Évkönyv)

Kell-e ennél több, hogy miért jó ide járni?

„A TELEKI TÖBB, MINT EGY ISKOLA!”

 

Ráczné Kálmán Anikó

intézményvezető

a Teleki Tanár csapatának nevében

 

tehetseg.hu