Jelenlegi hely

Séta Aranytoll pályázat díjazottjai

2011 ősz

Ondi Boglárka 10.A

Telekis ifjú hölgy a Hírlap Aranytoll-díjasa

Székesfehérvár - Ondi Boglárka, a Teleki gimnázium tízedikese nyerte el lapunk Aranytollát, melyre a Sétában résztvevő középiskolások pályáztak. Nyolcadik éve zajlik a Pannon Lapok Társasága újságolvasást népszerűsítő programja, a Sajtó és tanulás. Az őszi kurzusban  résztvevő középiskolások legjobb írásai  lapunk Sétatér rovatában jelentek meg. A fehérvári Tóparti és móri Táncsics gimnázium több diákja is kiemelkedett a mezőnyből, ezért nem volt könnyű odaítélni  lapunk sétás Aranytollát. Ezt végül  Ondi Boglárka, a fehérvári Teleki gimnázium 10. A osztályos tanulója nyerte el, aki eredeti látásmódjával, témaérzékenységével tűnt ki.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap 2012. január. 28. szombat  | Szerző: B. Kiss László

2013 ősz

Ilyés Ivett Bernadett 11.C

Fejérben két leányé lett a Séta Aranytoll

Ilyés Ivett Bernadett, illetve Cserni Patrícia vehette át a Séta program őszi kurzusában nyújtott teljesítményéért Fejérben az Aranytollat.
A Pannon Lapok Társasága Sajtó és tanulás (Séta) programjában részt vevő diákok az őszi kurzusban is versenyben voltak az Aranytollért. A Fejér Megyei Hírlap részéről Elekes András főszerkesztő végül Ilyés Ivett Bernadettnek, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium 11. C osztályos diákjának nyújthatta át a becses elismerést. Ivettet a díj átadására a szerkesztőségbe elkísérte a Telekiben a programot vezető tanár, Zseli Klára, illetve az iskola igazgatója, Szabó Gábor is.
A Séta őszi kurzusában is többen voltak esélyesek az FMH Aranytollára. Ám Ivett nem csak tehetségesnek, de igen szorgalmasnak is bizonyult. Megértette, hogy bár egy cikk megjelenése is nagy dicsőség, az újságkészítés kitartó munkát követel. Írásait, ha tehette, fotóval is illusztráltak ami szintén fontos dolog.

Forrás: 2014. január 27., 07:10 szerző: B. Kiss László, Körmendi Erzsébet

1. fotó: Elekes András főszerkesztő és az aranytollas Ondi Boglárka (Fotó: Pati-Nagy Bence)

2. fotó: Elekes András főszerkesztő és az aranytollas Illyés Ivett Bernadett

 

2016 ősz

Mihály Szidónia 11.C

„Holtversenyben” nyerték el lapunk Séta Aranytollát

Egyikük mérnöknek, másikuk orvosnak készül. Amúgy pedig ők írták a legjobb sétás cikkeket.

Több mint egy évtizede indította el a Pannon Lapok Társasága a Sajtó és tanulás – röviden Séta – névre keresztelt programot, amely az újságolvasást népszerűsíti a középiskolások között. A program karácsonyig tartó, hét hetes őszi kurzusába csaknem tucatnyi olyan középiskola nevezett be, amelynek diákjai a Fejér Megyei Hírlap hasábjain láthatták viszont nyomtatásban is a cikkeiket. A legtehetségesebb és a legszorgalmasabb szerző jutalma minden kurzus végén a Séta Aranytoll. Most azonban két diák is kiemelkedett a mezőnyből. Molnár Áron, a Széchenyi szakközépiskola tanulója bár műszaki beállítottságú, mégis jól bánik a tollal: érdekesen, izgalmasan tudósított – más mellett – egy éjszakai robotépítő versenyről. A telekis Mihály Szidóniapedig nem csak tehetséges, de bátor és  talpraesett újságírópalántának bizonyult, aki például meglepően személyes hangú interjút készített Kubik Anna Kossuth-díjas színésznővel, a középiskolás éveiről. A két fiatal hétfőn, a szerkesztőségben vette át az Aranytollat Zajácz D. Zoltán digitális főszerkesztőtől.

Mihály Szidóniát, a fehérvári Teleki gimnázium tanulóját az iskola igazgatója, Szabó Gábor, és sétás tanára, Zseli Klára is elkísérte a díjátadóra. A másik aranytollas, a fehérvári Széchenyi szakközépiskola diákja, Molnár Áron sem egyedül érkezett a szerkesztőségbe. Vele tartott Dominó Csaba igazgató, Göde Andrea tanárnő, és nagymamája. Molnár Ferencné is.

Szidónia és Áron is jövőre végez. A diáklány orvosnak, a fiatalember pedig mérnöknek készül. Mindketten egyformák abban, hogy nem csak a cikkírásban jeleskednek. Szidónia versmondásban ért el szép eredményeket, és novellákat is ír. Áron pedig a díjátadást követően egyből Budapestre utazott, ahol egy nemzetközi verseny előválogatójára volt hivatalos. Tíz perces előadásának témája egy új elven működő, a dőlést és a gyorsulást érzékelő szenzor volt.

B. Kiss László

Forrás: www.feol.hu 2016. január 25., 16:02 szerző: B. Kiss László fotós: Molnár Artúr

3. fotó: Zajácz D. Zoltán, Molnár Áron, Mihály Szidónia, valamint B. Kiss László újságíró, a Séta hírlapos programfelelőse a díjátadáson

4. fotó: A két új aranytollas, és akik elkísérték őket a díjátadásra. Molnár Ferencné, Göde Andrea, Mihály Szidónia, Zseli Klára, Molnár Áron, Dominó Csaba és  Szabó Gábor Fotó: Molnár Artúr

tehetseg.hu